(VIDEO) Policija pretukla mladića u Gradiškoj, a zatim ga uhapsila: Advokat najavio tužbu

(VIDEO) Policija pretukla mladića u Gradiškoj, a zatim ga uhapsila: Advokat najavio tužbu


22. juna 2024. godine 24-godišnji Bojan Popović ali i njegova porodica neće pamtiti po dobrom. Kako kažu nakon izlaska sa prijateljima dogodio se nemili događaj u kojem je Bojan završio sa tjelesnim povredama iza rešetaka piše Crna-Hronika

Službenici MUP-a RS-a izvršili su raciju u ugostiteljskom objektu u kojem je Bojan sa svojim prijateljima provodio slobodno vrijeme. Nakon racije, svi gosti morali su napustiti ugostiteljski objekat.

Kako porodica 24-godišnjeg mladića tvrdi zbog rečenice: “Šta radiš, nismo mi stoka?!” policajac MUP-a RS-a je izgubio kontrolu i počeo da udara Bojana. Nakon toga su ga priveli u policijsku stanicu MUP-a RS u Gradiškoj.

Video je izazvao lavinu komentara a možete ga pogledati i na Instagram profilu portala Crna-Hronika OVDJE.

“Ništa ružno im nije rekao. Kao što se može vidjeti na snimku, policajac mu se unio u lice i odmah ga fizički savladao. Bojan se niti u jednom trenutku nije opirao a završio je kao zadnji kriminalac. Na pogu, sa koljenima na svojoj glavi.

Čak mu nije rekao ni da pruži ruke, da mu stavi lisice već ga je odmah počeo da udara. Kao što se može vidjeti i njegovog druga su odgurnuli a prvom policajcu su prišli još dvojica kolega da pomognu u udaranju” – priča Bojanova sestra Jasna za portal Crna-Hronika.

Udarali ga i u policijskom automobilu

“Ni kada su ga uhapsili i strpali u policijsko vozilo nisu prestali da ga udaraju. Tu su mu još 3,4 udarca uputili. Onako svezanog. Uradili su i alkotestiranje gdje je utvrđeno 0,13 promila, što je ništa.  Sutradan su ga pustili na slobodu. Mi kao porodica nikada nismo dobili obrazloženje zašto je Bojan uopšte i uhapšen.” – tvrdi Jasna Popović za portal Crna-Hronika.

Tjelesne povrede

Te noći 24-godišnji mladić zadobio je brojne tjelesne povrede potvrđene u Domu zdravlja u Banjaluci i u bolnici u Gradiškoj.

  • U lijevom predjelu glave vidljiv hematom,
  • ispred lijevog uveta i retroaurikularno vidljive ekskorijacije,
  • kao i sa desne strane vrata.
  • ekskorijacije u predjelu lijevog ramena,
  • kao i više njih u predjelu oba koljena.

24-godišnji mladić ne može da se skoncentriše, povremeno ima nevoljne trzaje ekstremiteta, trza se na jači zvuk, prisutna je i nesanica.

Odlučili tužiti MUP RS

Porodica je odlučila tužiti MUP RS-a te su za ovu pravnu borbu angažovali poznatog advokata Marka Mikeša.

– Podnijećemo disciplinsku prijavu unutrašnjoj kontroli MUP-a, krivičnu prijavu Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka te tužbu Osnovnom sudu u Banjaluci za naknadu štete. Takođe, u potvrdi o otpustu lica lišenog slobode, uopšte se ne navodi zbog čega je lice lišeno slobode – rekao je advokat Marko Mikeš.

 

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija