(VIDEO) Policija u Ljubljani koristi vodeni top i suzavce protiv demonstranata

Policija u Ljubljani koristila je večeras vodeni top i suzavce tokom sukoba koje su izazvali demonstranati okupljeni u centru grada, javljaju slovenski mediji.

Nije jasno ko je tačno organizator protesta, a slovenski mediji pišu da je trebalo da se u isto vrijeme organizuju dva različita skupa. Jedan od njih pred parlamentom na Trgu Republike.

Ubrzo je došlo do sukoba sa policijom. Demonstranti su izazvali nered koristeći pirotehniku i granitne kocke, a policije je na to reagovala vodenim topom prvi put nakon 2012. godine.

Pop TV javlja da su tokom protesta povrijeđene tri osobe od kojih su dvije morale biti dovedene u Univerzitetski klinički centar Ljubljana. Nije poznato jesu li povrijeđeni izgrednici ili policajci.

Portal 24ur javlja da je Pokret OPS, čiji pripadnici vjeruju da je pandemija globalna zavjera, organizatori jednog od protesta. Pobunili su se protiv mjera za suzbijanje koronavirusa.

Među demonstrantima su prepoznati i fudbalski navijači, javlja Delo.

Iznad centra grada nadllijeće policijski helikopter.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79