(VIDEO) Policija u Zenici ne vjeruje nikome: Pretražuju se automobili, čak i kola Hitne pomoći

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine od 20.45 sati igra susret s Portugalom na zeničkom stadionu Bilino polje.

Dolazak Portugala u našu zemlju izazvao je ogromno interesovanje, karte su odavno planule, a utakmica je sa sigurnosnog aspekta proglašena susretom visokog rizika.

Portugalski Record zabilježio je da policija detaljno kontrolira sva vozila koja dolaze ispred stadiona Bilino polje, pa čak i vozilo hitne pomoći.

 

– Pored fizičkog osiguranja poduzimat će se i mjere saobraćajnog, operativnog i KDZ osiguranja utakmice. U okviru planiranih aktivnosti policijski službenici Odsjeka za kriminalističku tehniku i KDZ će poduzeti mjere na vršenju kontradiverzionog pregleda stadiona Bilino polje i okolnog prostora i objekata.

Službenici policije će protiv svih onih koji ne budu postupali u skladu sa izdatim naredbama ovlaštenih službenih osoba, kao i u skladu sa odredbama Zakona o sigurnosti održavanja sportskih takmičenja u Zeničko-dobojskom kantonu, poduzimati zakonom predviđene mjere i radnje – poručili su, između ostalog, iz MUP-a ZDK piše Faktor.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79