(VIDEO) Policijska akcija na Palama: Formirani punktovi, verbalno napadnuta ekipa Slučajeva X

U Istočnom Sarajevu i Palama proteklih dana realizovana je policijska akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju s akcentom na kontrolu vozača pod utjecajem alkohola i opojnih droga, kontrolu zatamnjenih vozila te vozila koja neovlašteno koriste svjetlosno-zvučne signalne uređaje tzv. treptače.

Od 1.551 kontrolisanog vozača po različitim osnovama sankcionisana su 873. Osam vozača je uhapšeno jer su vozili u alkoholisanom stanju, a kod osam vozača je utvrđeno prisustvo opojnih droga u organizmu, dok se šest vozača odbilo podvrgnuti ovakvom testiranju.

Inače, MUP RS-a nabavio je najsavremenije uređaje za prepoznavanje više vrsta opijata u organizmu.

Ovaj uređaj za samo nekoliko minuta detektuje kokain, metadon, THC i druge psihoaktivne supstance. Ukoliko je vozač pod utjecajem droga, on se isključuje iz saobraćaja, zadržava se u policijskim prostorijama do otrežnjenja, dobija mjere zabrane upravljanja vozilom i novčanu kaznu u iznosu 100 maraka, uz dodatnih 70 KM, koliko košta test.

Slično prolaze i oni vozači koji odbiju test s tim da su samo oslobođeni plaćanja troškova testa.

Pogledajte priču koju donosi Hayat TV.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79