(VIDEO) Policijski službenici u Konjicu vozača skinuli do gaća

Pijani vozač, pretjecanje na punoj liniji, oduzimanje droge i oružja, samo su neke od situacija s kojima se susrela ekipa “Avaza” tokom boravka s pripadnicima Policijske stanice Konjic.
Zabačene lokacije

Počeli smo obilaskom zabačenih lokacija. Na cesti prema Titovom bunkeru u potrazi smo za osobama koje bi mogle zloupotrebljavati ili prodavati narkotike. Međutim, nismo našli ništa, osim nekoliko ljubavnih parova.

Nakon toga, naši domaćini postavili su punkt na ulazu u Konjic, iz smjera Čelebića. Poslije nekoliko rutinskih kontrola, izdali su više prekršajnih naloga za nekorištenje sigurnosnog pojasa. Nisu pošteđene ni dame za volanom. Tako je zaustavljena djevojka, koja je na mostu, koji je u našem vidokrugu, nedozvoljeno pretekla drugo vozilo na punoj traci. Po zaustavljanju vidi se da pritom nije ni vezana te joj se izdaju dva prekršajna naloga.

Po završetku akcije policajci postavljaju punkt u samom centru grada i, nakon nekoliko rutinskih kontrola, zaustavljaju sumnjivi crni BMW. Nakon pregleda osobe, u torbici pronalaze dva paketića spida i napunjen pištolj bez dozvole.
Uhapšen vozač

Vozač je uhapšen i sproveden u PU Konjic. Pri alkotestiranju zabilježeno je 2,67 promila alkohola u krvi te je vozač nakon saslušanja zadržan u prostorijama do trežnjenja, odnosno do jutra.
Prepravio pištolj

U razgovoru s policijom vozač je priznao da je kupio plinski pištolj te ga prepravio kako bi se mogao koristiti kao vatreno oružje. Pištolj je bio napunjen s četiri metka. Policajci su detaljno pregledali mladića te je pronađena i čakija.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79