(VIDEO) Političar iz Zavidovića napravio privatni azil kako bi spasio životinje

Armin Imamović, vijećnik u općinskom vijeću Zavidovići, ispunio je svoje predizborno obećanje i otvorio azil za napuštene pse, piše portal Crna Hronika.

Njegovo saopštenje za javnost, koje je podijelio na svom Facebook profilu, prenosimo u cjelosti.

“I prije nego sam odlučio ući u politiku, uočio sam gorući problem našeg, a vjerujem i susjednih gradova – problem napuštenih pasa.

Kandidujući se za vijećnika u svojoj predizbornoj kampanji obećao sam da ću napraviti od svojih sredstava dječije igraliste i azil za pse. Hvala Bogu, nisam pogazio svoju riječ, tako da čista obraza mogu pred moje građane.

Sada da kažem nešto o azilu. Smješten je izvan grada u prirodi, poštujući sve epidemiološke i ekološke uvjete.

U projektu i izvedbi su praćeni europski trendovi, sa svim potrebnim sadržajima od prijema, selekcije pasa (po rasama i veličini, kao i stanju u kojem se nalaze) veterinarskih usluga zajedno sa operacionim blokom, boksova koji su prostrani sa unutarnjim i vanjskim djelom, pa čak i mrtvačnicom u slučaju uginuća.

Kapacitet je do 150 pasa, sa mogućim proširenjem u slučaju potrebe.

Prikupljanje pasa će biti organizirano na stručan način, sa što manje trauma za pse, a u suradnji sa veterinarskom stanicom.

Ostvario sam dobar kontakt sa lokalnim, a i drugim udrugama za brigu o psima, tako da sam usvojio i njihove sugestije. U budućnosti se nadam konstruktivnoj suradnji.

Pored toga, azil će donijeti i još pokoje radno mjesto.”

Pogledajte i njegovo video obraćanje u vezi realizacije ovog projekta.

Armin Imamović, poznat i po nadimku Arma, podigao je buru prije nekoliko mjeseci svojim istupom u javnost prije 2 mjeseca. Podsjećamo, Imamović se snimao uživo za svoj Facebook profil i pri tome izrekao dosta kritika na račun svojih birača.

(VIDEO) Vijećnik iz Zavidovića: Niste me vi izabrali, izabrala su me moja djela!

”Šta vi hoćete? Trebaju mene učiti šta je pismeno? Pa ja platu pismenim dajem. Moj je sat hiljadu eura i ja kao glup, vi kao pametni i ja trebam da vi mene savjetujete? Jedite govna! Niste me vi izabrali”, rekao je tada Imamović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79