(VIDEO) Političke igrice: Da li je na pomolu raskol u opoziciji u Republici Srpskoj?

(VIDEO) Političke igrice: Da li je na pomolu raskol u opoziciji u Republici Srpskoj?


Učestali sukobi između lidera DNS-a i funkcionera PDP-a i SDS-a posljednjih dana su kulminirali. Da li je na pomolu raskol u opoziciji u Republici Srpskoj ili je razlog netrpeljivosti podjela kandidatskih funkcija unutar opozicije na predstojećim izborima?

Apsolutno je neprihvatljivo da Nenad Nešić poraz u Prijedoru pripisuje SDS-u i PDP-u. Još manje je pozvan da kritikuje najčestitijeg među svim opozicionim političarima, Nebojšu Vukanovića, napisala je na svom fejsbuk profilu potpredsjednica PDP-a, Jelena Trivić.

JELENA TRIVIĆ, potpredsjednica PDP-a

„Oko Nenada Nešića više nemam nikakvih nedoumica, osim toga da li on napada opoziciju po nalogu Milorada Dodika , sa kojim telefonski vrlo ljubazno ćaska ili po nalogu jednog opocionog političara, sklonog manipulanstvu.“

Lider DNS-a očekuje da će preovladati razum predsjednika SDS-a i PDP-a i da će se oni odazvati sastanku opozicije 24.decembra u sjedištu DNS-a u Banjaluci. Kaže da vjeruje u jedinstvo i iskrene namjere opozicije da se stane u kraj vladavini Milorada Dodika.

NENAD NEŠIĆ, predsjednik DNS-a

„Ne znam šta je od istina koje sam rekao opozicionim kolegama naljutilo Jelenu Trivić da se i ona pridruži diskvalifikacijama kojima se do sada služio Nebojša Vukanović. Da li u meni vidi konkurenciju ja to zaista ne znam.“

Vukanović ističe da ga je Nešić, u proteklih mjesec, dana tužio četiri puta, iako je on često dolazio u Prijedor da podrži kandidata DNS-a za gradonačelnika, što je, kako kaže, neviđeno licemjerstvo.

NEBOJŠA VUKANOVIĆ, poslanik SDS-a u NSRS

„Sa Nešićem nema saradnje, jer sam siguran da je on ubačen u opozicione redove da bi radio na destabilizaciji i ucjenjivanju. Ne postoje sukobi unutra opozicije, ima različitih mišljenja, ali uzrok svih sukoba je jedan čovjek Nenad Nešić.“

Sukobi na relaciji Trivić-Nešić-Vukanović su eskalirali zbog najave opozicije da će se do kraja godine znati kandidati za naredne izbore, smatra novinar Željko Svitlica.

ŽELJKO SVITLICA, novinar portala „Mondo“

„Lokalni izbori u Prijedoru su bili test odnosa u opoziciji na relacije starih opozicionih stranaka i DNS-a. Čini mi se da je tu DNS ostavljen solo na svom terenu da se pokaže kolika je stvarno njihova snaga i da će to biti jedan od faktora na osnovu kojih će se opozicija odlučiti.“

Iako još nije stigla zvanična potvrda, sve češće se u javnosti može čuti da bi kandidat opozicije za predsjednika Republike Srpske mogla biti Jelena Trivić, a potencijalni kandidati za člana Predsjedništva BiH Mirko Šarović ili Milan Milićević iz SDS-a. Za podršku zajedničkim kandidatima opozicije Nešić traži mjesto premijera Republike Srpske.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija