(VIDEO) Posjetili smo Panonska jezera u Tuzli: Plaše li se kupači zaraze koronavirusom?

Zabilježen je rekordan broj gostiju na Panonskim jezerima, iako je pandemija koronavirusa, a Tuzlanski kanton bilježi sve više oboljelih. Od otvaranja sezone 26. juna do danas, jezera je posjetilo više od 100 hiljada gostiju.

Zbog navale gostiju dva puta zaključavali kapije Panonskih jezera

Na ovom kompleksu, gosti mogu uživati na tri slana jezera, slapovima, obilaziti neolitsko sojeničko naselje. Broj gostiju na jezerima zbog pandemije je ograničen.

Uz poštivanje svih mjera, gosti ipak uživaju. Virusa se ne boje. Kažu da se živjeti mora.

Panonska jezera u Tuzli su ove godine posjetile 104 hiljade ljudi, što je četiri puta manje nego u istom periodu prošle godine. Razlog su loši vremenski uvjeti, ali i pandemija koronavirusa.

Ove godine prioritet Pannonice nije ekonomska dobit, nego kontinuitet u radu i bolji kvalitet života građana Tuzle. Što ova jezera svakako pružaju.

Pandemija koronavirusa, osim niza loših strana, pokazala je i jednu pozitvnu, a to je da građani BIH odmor provode u svojoj zemlji, koja ima dosta turističkog potencijala.

Zvanično sezona na kopleksu Pannonica završava 31. augusta, ali iz uprave kažu ukoliko vremenski uslovi dozvole, ona će biti produžena i cijeli septembar prenosi Okanal.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79