(VIDEO) Poslušajte reakciju “dobitnika” Mercedesa: Antu danima zavlačili za automobil

INA i Energopetrol večeras su obavijestili javnost da su otkazali nagradnu igru “Class Plus natoči, u Mercedes uskoči”, te glavnu nagradu automobil Mercedes CLA 180 Coupe neće dobiti niko!

Kako saznaje Crna hronika, INA i Energopetrol su prije mjesec dana izvukli sretnog dobitnika, obavijestili ga da je osvojio automobil, objavili u javnost da je završena nagradna igra, a onda su razočarali svog vjernog kupca.

Naime, njemu je nakon više od mjesec dana javljeno da, ipak neće dobiti osvojeni automobil.

Kao razlog su naveli navodne tehničke pogreške u aplikaciji koja je izvukla sretnog dobitnika. Da stvar bude gora, njega su obavijestili da mu neće dati osvojeni automobil, a kao utješnu nagradu dali su mu 100 KM goriva.

Ljudi pišu da je INA namjestila nagradnu igru: “Aplikacija nija izvukla koga je trebala”. INA se još uvijek ne oglašava

Amina iz kompanije Holdina kontaktirala je “nesretnog” Antu kako bi ga iznenadila novim automobilom. Poslušajte reakciju dobitnika Mercedesa.

Holdina: ” Poštovanje – da li sam dobila gospodina Antu Marića?

Ante: Da.

Holdina: “Samo da znate ovaj razgovor se snima. Ja sam Amina iz Holdina kompanije, vi ste učestvovali u nagradnoj igri?

Ante: “Da jesam.

Holdina: “Ovom prilikom želim da vam kažem da ste osvojili Mercedesa.

Ante: “A jašta sam.”

Holdina: “Jeste, jeste. To je nagrada osvojili ste Mercedesa i čestitamo vam još jednom.”

Ante: “To je šala neka, ne vjerujem ja u to.”

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

“1. februara sam primio poziv u kojem su me obavijestili da sam osvojio glavnu nagradu automobil Mercedes Benz 180 CLA Coupe. Na prvu sam mislio da je neka šala upitanju i da ja nisam dobitnik nagrade igre. Otišao sam na zvaničnu Facebook i web stranicu INA i Energopetrol i tamo vidio kako sam ipak ja sretni dobitnik i onda je krenulo slavlje”, govori Marić i šalje nam screenshotove kao potvrdu i dokaz.

Dalje navodi kako su mu se javili iz MITA Group iz koje su rekli kako imaju sve snimljeno i kako je sve po pravilima.

“Razgovarao sam sa djevojkom iz MITA-e koja me je izvukla i koja me je obavijestila da sam dobitnik nagradne igre. Kada sam je pitao da li sam ja 100 % dobitnik nagrade, rekla mi je da jesam, da me je ona lično izvlačila, da ona ima sve snimljeno i da je izvlačenje proteklo po pravilima”, govori razočarani Marić kojem nije jasno kako su mu za mjesec rekli kako nagradna igra nije po pravilima i da je došlo do “tehničke greške”.

U međuvremenu su mu rekli da ode u policijsku stanicu, da spremi papire za probne tablice.

“Pet dana nakon što su mi javili da sam dobitnik nagradne igre, rekli su mi da odem u policijsku stanicu i vidim šta mi je sve potrebno za probne tablice. Poslali su mi sve papire od vozila i to sam sve završio. I tu je sve stalo. Od tog dana mi se više niko nije javljao, prebacivali su jedni na druge, iz agencije mi govorili da mi se oni iz INA-e moraju javiti”, govori Marić koji nam kao dokaz šalje i papire od osvojenog vozila.

Mjesec dana od “takmičenje je regularno” do “došlo je do tehničke greške i takmičenje je neregularno”

“Nakon nešto manje od mjesec dana mi se javljaju i počinju govoriti kako će naša sljedeća komunikacija preći putem e-maila. Tada mi govore da je došlo do neke tehničke greške. Ja ne znam kako je moguće da su mi prvo rekli da je sve regularno, a onda nakon 20 dana javljaju kao nije regularno. Šta se promijenilo u međuvremenu? Ja imam dokaze u kojem su mi rekli da je sve regularno i da imaju snimke, imam papire od vozila, zvanično su me objavili kao pobjednika, a na kraju ništa. Ja i moja porodica smo pretrpjeli veliki šok i morali smo angažirati advokata. Ja imam broj šasije vozila i interesuje me ko će na kraju dobiti vozilo”, kaže za kraj Ante Marić i poručuje kako će pravdu potražiti preko suda.

Crna hronika sinoć je poslala upit i rukovodstvu INA-e, do objave teksta nismo dobili njihov odgovor.

 

@crnahronikainfo

Poslušajte reakciju “dobitnika” Mercedesa: Antu danima zavlačili za automobil. Na kraju ipak ga nije dobio.. Odmah sma znai da je neka mućka

♬ original sound – CRNA Hronika

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79