(VIDEO) Potresna ispovijest borca: „Država mi je oduzela porodićnu kuću“

Redakciji portala Crna-Hronika javio se Mujo Ahmetović iz Mostara kako bi za nas ispričao svoju tužnu životnu priču ali i veliku nepravdu koja ga je zadesila.

Porodica Ahmetović nalazi se u alternativnom smještaju u Mostaru. Poslije rata u Bosni i Hercegovini, odlučili su se vratiti na svoje odnjište. Mujo i njegova supruga imaju jedno dijete. Nažalost druga beba od 8,5 mjeseci je podlegla.

“Prije rata živjeli su u Jezeru. Tu mi je obnovljena donacijom kuća, za koju sam izborio svojim krvavo stečenim novac da bi se jednog dana vratio sa svojom porodicom. Kuća koju smo izgradili kako bi imali mjesto da se vratimo i živimo. Nažalost, to mi nije išlo za rukom. Država mi je uzela kuću i ulila mi lažnu nadu da ću se vratiti kući.”

“Imam ugovor da stojim da je Opština dozvolila da upišem svoju djedovinu na svoje ime. Cijeli život sam odrastao sa dedom koji nije stigao da mi prepiše navedenu kuću. U Jezeru sam završio osnovnu školu u Jezeru, htio sam nastaviti i srednju školu, ali me zaustavio taj rat u kojem sam i ja učestvovao. Ranjen sam u glavu. Imam 6 kopči na glavi. Naravno kao maloljetnik nisam dobio nikakva prava.”

“Bio sam i u obje vojske. I u TO i u HVO.

U lošoj situaciji svi ti okrenu leđa kao i meni..”

 

 

Za pomoć porodici Ahmetović pozovite 063 128 448, porodici koja živi u 22 kvadrata.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79