(VIDEO) Povratak iz Slovenije: Emotivni susreti nakon višemjesečne razdvojenosti

Nakon nekoliko mjeseci, Vlada Slovenije je privremeno ukinula zabranu odlaska u rizične države svima koji su se zatekli u toj zemlji, bez obzira na državljanstvo. Ova zabrana je donesena s ciljem sprečavanja širenja koronavirusa u Sloveniji. Među tim rizičnim zemljama je i BiH.

Zahvaljujući ovoj zabrani veliki broj ljudi iz naše zemlje nekoliko mjeseci nije vidjelo svoje najmilije, a među njima je i veliki broj Bosanca i Hercegovaca koji se nalaze na radu u Sloveniji. Sada su svi oni dobili mogućnost da konačno ponovo vide svoju djecu, supruge, roditelje, braću, sestre…, uz ograničenje da se u roku od 72 sata moraju vratiti u Sloveniju.

Prvi susreti nakon višemjesečne razdvojenosti bili su krajnje emotivni. Ekipa koja održava Facebook stranicu Granični prelaz Maljevac je prikupila video snimke neke od ovih susreta i objavila ih. Kako su sami naveli u popratnom tekstu, ovu kompilaciju su radili sa knedlom u grlu, a u videu pogledajte i zašto.

Alermantno stanje u Bihaću, tačnije u Žegaru. Sukob migranata iz Pakistana i Afganistana.Epilog, dvojca mrtvih i 18 ranjenih koji su zbrinuti u Kantonalnoj bolnici dr. Irfan Ljubijankić.Granični prijelaz Maljevac poziva Ministra sigurnosti Selmu Cikotića i državne agencije za sigurnost i zaštitu, kao i premijera USK na hitnom rješavanju migranata ne samo iz USK nego iz cjele BiH.Stanje je odavno eskaliralo a dosadašnja dešavanja nisu sve, biti će i gorih situacija.

Gepostet von Granični prijelaz Maljevac am Mittwoch, 30. September 2020

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79