(VIDEO) Požar izbio na prvom spratu, 18 osoba trenutno u Kantonalnoj bolnici

Dvadeset i osam osoba ukupno je povrijeđeno u požaru koji je jutros u 06:40 izbio na prvom spratu prihvatnog centra Miral. U tom trenutku na dijelu gdje je izbio požar, nalazilo se 247 lica. Od 28 povrijeđenih, 18 je zadržano u Kantonalnoj bolnici u Bihaću.

U hali Miral ukupno se nalaze 673 osobe, a iz IOM-a tvrde da će svi do noći biti opet smješteni u prihvatni centar. Naime, postoji dio centra do sad nije korišten, pa će tu prebaciti dio migranata, a u toku dana očekuje se dolazak novih kreveta, madraca i ostale opreme.

U prihvatnom centru Miral u trenutku izbijanja požara nalazilo se i 18 djece, bez roditeljske pratnje, ali na svu sreću niko nije povrijeđen.

Ove informacije za USKinfo.ba potvrdio je Vladimir Mitkovski, koordinator IOM-a za hitne slučajeve za Unsko-sanski kanton.

Neslužbeno saznajemo da jedan migrant ima teške povrede nastale prilikom skoka kroz prozor.

Samo zahvaljujući brzoj reakciji i intervenciji pripadnika Vatrogasne jedinice i Policijske stanice Velika Kladuša, ovaj događaj prošao je bez smrtnih posljedica prenosi USKinfo.

 

(FOTO) Pogledajte kako izgleda migrantski centar nakon veliko požara

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79