(VIDEO) Požar u Sarajevu ostavio bez krova majku, kćerke i bebu

Sabahudin Ajvaz kazao je za N1 kako je ostao bez smještaja nakon što je danas izbio požar na stambenim objektima u ulici Vitomira Lukića, u sarajevskom naselju Stup.

Prema još nepotvrđenim informacijama, kratak spoj uzrokovao je vatru koja je zahvatila nekoliko kuća. U toku je njeno stavljanje pod kontrolu.

Ajvaz je kazao da je na vrijeme spasio djecu, ali je ostao bez ičega.

“Sad smo na ulici, nema smještaja, nema ništa. Da nisam na vrijeme spasio djecu… sve mi je izgorjelo. Nisam mogao ni pare uzeti”, rekao je za N1.

“Na ulici sam sa porodoicom, ne znam šta ćemo”, dodao je Ajvaz.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Đula Osmanović uputila je apel javnosti da se pomogne njenoj porodici ističući kako je zimsko doba, a oni su ostali bez krova nad glavom.

“Molim vas da nam pomognete. Sve nam je izgorjelo. Nema gdje da živimo, ovo nije šala, zimska su doba”, kazala je.

Na pitanje reportera N1 koliko članova porodica ima, Osmanović je odgovorila četiri: ona, dvije kćerke od 14 godina i jedna beba. Muž joj nije tu.

“Molim vad da nam nađete neki smještaj”, ponovila je Đula Osmanović.

U sarajevskom naselju Stup u poslijpodnevnim satima došlo je do požara u stambenom naselju. Prema tvrdnjama svjedoka, evakuisane su sve osobe.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79