(VIDEO) Poznati Youtuber postavio zastavu BiH na entitetsku liniju: Da li će dobiti kaznu?

Redakcija portala Crna-Hronika donosi vam video klip kojeg je snimio poznati bh. Youtuber Amir Hadžić.

Amira poznajete po njegovim video klipovima ali i humanitarnom radu u kojem pomaže sugrađanima Bosne i Hercegovine.

Ovog puta, ogorčen je na policiju, ali i na situaciju u kojoj je mladić sankcionisan zbog fotografije sa zastavom Republike Bosne i Hercegovine pored table na kojoj piše “Dobrodošli u Republiku Srpsku”. Poznati bh. Youtuber tvrdi da ni mladić a ni policijski službenici nisu upravu. Snimio je klip sa improviziranom zastavom Bosne i Hercegovine.

Njegov video pogledajte u nastavku.

Policija iz Vukosavlja identifikovala je i sankcionisala muškarca iz ove općine koji se fotografisao sa zastavom Republike Bosne i Hercegovine pored table na kojoj piše “Dobrodošli u Republiku Srpsku”.

Kako je rečeno iz Dobojske policijske uprave, muškarac je prekršio iz Zakon o javnom redu i miru počinio u subotu, 20. juna, kada je fotografiju objavio na društvenoj mreži Facebook, čime je “bezobzirnim ponašanjem izazvao osjećanje uznemirenosti građana općine Vukosavlje”.

Muškarac je identifikovan i sankcionisan danas, navedeno je u saopćenju.

Ovo nije prvi put da vlasti Republike Srpske kažnjavaju osobe zbog isticanja obilježja Republike Bosne i Hercegovine jer to smatraju “uznemirenjem javnosti”.

Sredinom juna policijski službenici Policijske stanice Pale prekršajno su kaznili osobu koja se fotografisala sa, kako navode u saopćenju, zastavom Armije RBiH na Vrelu Miljacke na Palama.

Zapravo, bila je to zastava Republike BiH, odnosno državna zastava Bosne i Hercegovine koja je bila zvanično obilježje zemlje sve do 1998. godine.

Bh. Youtuber za četiri sata prikupio 10.000 eura za liječenje Lamije Pehlivanović iz Zenice

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79