(VIDEO) Pratio navigaciju pa završio u moru

Automobil je “sletio” u more u staroj luci u Marseju usljed loših vremenskih uslova i greške u GPS-u.

Marsejski vatrogasci izvukli su automobil koji je u ponedjeljak upao u vodu u staroj luci u tom francuskom gradu dok je njegov vozač slijedio navigaciju.

Automobil je nakon što uletio u more potonuo na dubinu od preko 3 metra, a 56-godišnji muškarac koji je bio za volanom spasio se tako što je izašao kroz prozor prije nego što je vozilo potpuno nestalo ispod površine vode.

Do nesreće je došlo pri lošim vremenskim uslovima, a navigacija automobila pokazivala je da je vozilo u tunelu, ali u stvarnosti je bilo na kraju puta – da bi zatim sletjelo niz rampu kojom se čamci spuštaju u more. Policija je kazala francuskim medijima da loše vrijeme takođe može biti uzrok nezgode, ali je jasno da je navigacioni sistem pogriješio.

Ovaj incident nije prvi takav slučaj u staroj luci u Marseju – na istom mjestu, takođe zbog GPS-a i lošeg vremena, jedan automobil je uletio u vodu u novembru 2019. godine, a prema navodima lokalnih medija, najnoviji incident je peti ili šesti do sada.

Policija je apelovala na vozače da ne prate navigacioni sistem u tom području, ali je takođe rečeno da će se videti kako mogu da se spriječe novi incidenti.

“Godinama tražimo barijeru u luci. Noću ništa ne možemo vidjeti i ako nivo vode poraste, to može postati veoma opasno”, požalio se jedan od korisnika luke, prenosi “B92”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79