(VIDEO) Presmiješno: Pogledajte kako zastupnik u NSRS Darko Banjac uvježbava svoj govor

(VIDEO) Presmiješno: Pogledajte kako zastupnik u NSRS Darko Banjac uvježbava svoj govor


NA posljednjoj sjednici NArodne skupštine RS sve oči su bile uprte u lidera SNSD-a Milorada Dodika. Razlog je očigledan, a to je njegova najava o vraćanju nadležnosti na nivo entiteta i stvaranje entitetskih institucija u oblasti pravosuđa, poreza, sigurnosti i odbrane, a prije svega vojske RS-a.

Međutim, nezavisnom zastupniku Nebojši Vukanoviću pažnju je privukao jedan njegov kolega iz skupštinskih klupa. Radi se o Darki Banjcu, predsjedniku NPS-a, jedne od stranaka koje su u koaliciji sa vladajućim SNSD-om. Na snimku se vidi kako Banjac uvježbava svoje obraćanje skupštini, gestikulirajući pri tome glavom. Glas koji se čuje na snimku nije njegov, nego Igora Žunića, zastupnika SNSD-a, koji je u tom trenutku diskutovao o tački dnevnog reda.

– Ko su lideri prikolica zvanih „koalicioni partneri“ SNSD-a i Milorada Dodika govori i snimak sa nedavne Posebne sjendice Narodne skupštine Republike Srpske, na kome lider NPS-a Darko Banjac ima generalnu probu svog nastupa.

Dok šef Kluba SNSD-a Igor Žunić obrazlaže tačku dnevnog reda, njegov pobratim Banjac u sebi, sa pratećim gestikulacijama, vježba i čita tekst koji mu je neko napisao i poturio da ga pročita na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

Pogledajte snimak koji možda ponajbolje govori o ograničenim kapacitetima „lidera“ Banjca, kome je Dodik osnovao neku NPS stranku nakon što je obavio zadatak u DNS-u, koga je po zadatku rasturao kao nekada SDS, napisao je Vukanović u komentaru videa kojeg je objavio.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija