(VIDEO) Prevrnuti kamion izvlačili su četiri sata s čak tri dizalice

Nemojte me ništa pitati, kratko nam je rekao vozač kamiona s područja Sinja nakon što je nedjelju pomagao u četverosatnom izvlačenju svog kamiona kojim je u petak oko 15.30 sati sletio s kolnika i prevrnuo se na bok u desnom zavoju na državnoj cesti D1 kod Drežnik Grada na području općine Rakovice.

Vozač u nesreći nije povrijeđen, a kamion je ostao prevrnut u jarku dva dana tijekom kojih se organiziralo njegovo izvlačenje. S tri dizalice, dvije s područja Splita i jedne iz Otočca u nedjelju se od 11.15 sati započelo s izvlačenjem koje je potrajalo oko četiri sata zbog čega je promet tom dionicom bio u prekidu.

Kako je saznao portal 24sata na mjestu događaja vozač se u petak natovaren strojem, malim bagerom i građevinskim materijalom uputio iz Zagreba prema Sinju kada je zbog snijega na kolniku u Drežničkoj Dubravi kod Drežnik Gradu sletio s kolnika.

Kod Plitvica se prevrnuo kamion s prikolicom: Izvlačile su ga tri dizalice!

Kod Plitvica se prevrnuo kamion s prikolicom: Izvlačile su ga tri dizalice!Više na http://bit.ly/2U5esr2Reporterka: Andrea Thomas

Gepostet von 24sata am Sonntag, 20. Januar 2019

– Bila je neočišćena cesta i kamionom je jednostavno proklizao. Bio je stao i samo se prevrnuo na bok u jarak. Srećom vozač nije povrijeđen, zadobio je tek posjekotinu na glavi, no šteta je jako velika. Cesta je bila skliska, bilo je desetak centimetara ugaženog snijega. Čak se i jedan automobil nakon nesreće zaletio u policijsko vozilo jer nije uspio stati – rekao nam je vozačev kolega, dodajući da su nakon nesreće cestom prošle čak tri ratraka, a prije nje niti jedna, niti je cesta bila posipana solju i pijeskom.

– Stalno imamo problema s cestom na potezu od Grabovca do Koranskog mosta, cesta je zahtjevna, a zimska služba iz Slunja je ne očisti na vrijeme, dok je na cesti od Koranskog mosta prema Prijeboju sasvim druga priča. Tamo čisti privatnik i cesta je crna, uvijek na vrijeme očišćena – rekao je vozač, dodajući i da se sav kamionski promet odvija ovom cestom radi obilaska Plitvičkih Jezera i svim kamiondžijama ovaj zavoj zadaje glavobolje jer je preoštar i smatra da bi ga trebalo ublažiti. Dodaje da su na ovom mjestu česte nesreće.

Zahtjevno izvlačenje

Na mjestu događaja vozači i djelatnici tri vučnih službi četiri sata su izvlačili prevrnuti kamion. Pomoću dizalica su kamion najprije uspjeli podići nakon čega su iz jarka povlačili na cestu. Cijeli posao su obavljali sinkronizirano premještajući sajle i vukući kamion s prikolicom sa strojem u tovarnom prostoru.

– Bilo je jako zahtjevno. Na istom mjestu sam već izvlačio kamion iz jarka – rekao nam je vozač vučne službe iz Otočca koji je sudjelovao u izvlačenju.

Lokalni prijevoznik nam je također rekao da se na ovoj dionici ceste često izdaju zabrane prometovanja za kamione koje se ravnaju prema vremenskoj prognozi zbog kojih on često ne može kamionima izaći na cestu iako su za to dobri uvjeti što je po njemu apsurdno, a u vrijeme ove nesreće nije bilo niti zabrane, niti je cesta bila očišćena.

 

Crna kronika / Foto Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79