(VIDEO) Priča o superheroju Vedadu iz Zenice: “Sa pjesmom krenuo u borbu protiv opake bolesti”

Mali Zeničanin nije se obazirao na loše prognoze, već je sa pjesmom krenuo u borbu protiv opake bolesti

Pjesmom smo započeli razgovor. Vedad voli sevdah. Zapjevao je “Duni, vjetre, malo sa Neretve”, njegov glas odzvanjao je zeničkim parkom, glas malog borca, glas života i nade, glas sreće. Vedad ima sedam godina i jučer je krenuo u prvi razred, a u borbi sa rakom on je pobjednik.

Korak po korak

Tokom devetog mjeseca predstavićemo vam mališane koji se bore sa opakom bolešću.

Iako se prvi put odvojio od majke, nakon operacije Vedad je uspio naći telefon i nazvati je da joj kaže da je dobro

Otac Jasmin Hadžić govori nam da je Vedadov pozitivan i vedar duh jedan od glavnih faktora u borbi koja još traje.

– Kada smo mi bili na konopcima, kada su predviđanja bila najcrnja, on se nadao, on nas je spasio, a spasio je i sebe, kaže nam Jasmin i pojašnjava šta se zapravo dešavalo.
– U jednom trenutku imao je manje od 13 kilograma, prognoze su bile najcrnje, ali nismo odustajali. Od prvog momenta kada smo saznali da ima tumor na mozgu, rekli smo sami sebi da moramo ići korak po korak, biti trezveni i biti mu najveća podrška. Kroz podršku, kroz osmijeh, kroz sevdah mi smo uspjeli da se izborimo. Dešavale su nam se zaista filmske, nevjerovatne stvari. Kada je išao na prvu operaciju, prvi put se odvojio od mame, ali je nakon operacije uspio naći telefon i nazvati je da joj kaže da je dobro, priča Vedadov tata.

image

Dvije generacije Hadžića: Dešavale su nam se filmske scene

– Zahvalni smo našim doktorima, koji su zaista dali sve od sebe, to su vrhunski stručnjaci. Roditeljima poručujem da nikada ne odustaju, mi smo zaista imali male šanse, ali dogodilo se čudo. Čuda su moguća ako u njih vjerujete, rekao nam je Jasmin.

Crtam kamione

Superheroj Vedad, dječak iz Zenice koji zrači pozitivnim duhom, iako je preživio teške operacije, govori nam da sada ima devedeset cura, voli da crta, raduje se druženju sa školskim drugarima i ići će u produženi boravak.

– Najviše volim da crtam aute i kamione, ići ću i u produženi, priča nam Vedo.
Vedin šareni svijet, okice koje se vesele svakom novom pitanju, izuzetna komunikativnost, popravile su nam dan. Iako borba sa tumorom i dalje traje, vjerujemo da će biti pobjednik. Videopriču o divnom dječaku iz Zenice pogledajte na portalu Oslobođenja.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79