(VIDEO) Prijavila momka da joj je gume izbušio

Pretresi sumnjivih osoba i automobila, divljanje vozača na parkinzima, samo su neke od situacija kojima je svjedočila ekipa „Dnevnog avaza“ u noći s petka na subotu s pripadnicima Jedinice za javni red i mir Policijske uprave Kiseljak pri Ministarstvu unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona.

Podijeljeni zadaci

Dok se sačinjava plan rada za noćnu smjenu i dijele zadaci, komandir PU Kiseljak Nijaz Klisura nam govori da nemaju problema kao u nekim većim bh. gradovima, ali naglašava da ovaj grad graniči sa Sarajevskim i Zeničkom-dobojskim kantonom, zbog čega je frekvencija vozila pojačana, naročito petkom i subotom, kada, kako nam je rekao, Kiseljak „zaživi“.

– Naši pripadnici kontinuirano provode aktivnosti u cilju poboljšanja stanja sigurnosti saobraćaja. O uspješnosti ove akcije najbolje govori podatak da su samo u toku ove godine lišeno slobode 254 vozača koji su imali više od 1,5 promila u krvi – pojasnio nam je Klisura.

Nakon nekoliko kontroliranih vozača koji su nastavili vožnju bez sankcija, jer je sve bilo regularno, policajcima je za oko zapao BMW za čijim se volanom nalazio B. T. prenosi Avaz u svojoj patroli.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments