(VIDEO) Pripadnici MUP-a USK jučer premjestili preko 250 migranata na Vučjak, specijalci danas nastavljaju akciju!

Sve migrante koji se ne nalaze u prihvatnim centrima ili nemaju legalan smještaj, pripadnici MUP-a USK-a će prebaciti u kamp na Vučjaku.

Policija ne može dozvoliti boravak migranata na javnim površinama, spavanje u parkovima ili dvorištima, te pravljenje šatorskih naselja po gradu, potvrdio je za USKinfo Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK-a.

Akcija je pokrenuta preventivno, kako bi se spriječile provale, krađe i slična krivična djela za koja policija pretpostavlja da bi se mogla desiti ukoliko bi veliki broj migranata ostao na pomenutim mjestima i u hladnijim mjesecima koji dolaze.

Također, želi se spriječiti prosjačenje i skitnja ispred tržnih centara i marketa. Ne radi se o ograničavanju kretanja, jer migranti koji se nalaze u legalnim, prijavljenim smještajima ili u prihvatnim centrima, normalnu mogu da se kreću. Dakle, radi se o licima koja nisu registrovana, nemaju smještaj, a borave na javnim površinama u Bihaću, rekao je Šiljdedić.

Pripadnici Jedinice za specijalističku podršku danas će nastaviti pojačanu kontrolu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79