(VIDEO) Pripreme za imunizaciju stanovništva u TK: Dolaze doze kineske vakcine

U Tuzli je danas održan sastanak premijera Tuzlanskog kantona, ministra zdravstva i direktorice Zavoda za javno zdravstvo TK sa gradonačelnicima i načelnicima gradova i općina. Razgovaralo se o dosadašnjim aktivnostima koje se odnose na vakcinaciju, a bilo je riječi i o pripremama za masovnu vakcinaciju.

Predstavljene su alternativne lokacije koje mogu primiti veći broj ljudi, kao i uvođenje platforme za registraciju osoba koje se žele vakcinisati. Sutra stiže oko 1790 vakcina kineskog proizvođača. Ove vakcine, namijenjene prioritetnim grupama stanovništva, bit će proslijeđene lokalnim domovima zdravlja.

Kada je u pitanju Grad Tuzla, do sada je u tuzlanskom Domu zdravlja vakcinisano oko 450 zdravstvenih radnika, vakcinisani su štićenici i osoblje Doma penzionera Tuzla. Također, vakcinacija je izvršena i u nekoliko privatnih zdravstvenih ustanova i domovima za stare. Od 22 područne ambulante 6 ih je određeno za vakcinaciju osoba treće životne dobi, a na raspolaganju su i prostorije jedne mjesne zajednice.

Kako se bude povećao broj vakcina koristiće se prostorije i ostalih mjesnih zajednica, a za masovnu vakcinaciju određena je velika dvorana Mejdana.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79