(VIDEO) Protesti i u Tuzli: “Ovaj narod ne može da trpi ovu vlast. Vrijeme je da ih maknemo”

Na Trgu Slobode oko 1000 građana Tuzle izašlo su na proteste kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo. Prije nekoliko dana na društvenim mrežama građani Tuzle, ali i drugih gradova Bosne i Hercegovine odlučili su pokrenuti masovne proteste, a sve zbog nezadovoljstva trenutnim prilikama za život u našoj zemlji. Jedan od razloga za masovne proteste je i potez parlamentaraca koji su u vrijeme inflacije povećali sebi plate za 500 KM. Tuzlaci su izašli u 17:00h i poslali jasne poruke nosiocima vlasti.

“Okupili smo se ovdje na Trgu Slobode da pruzimo podrsku nasimgrađanima u borbi protiv vlasti. Izašao je dovolkjan broj ljudi, iako treba još da se priključi. Odjednom ne može se ništa promijeniti, korak po korak. Bitno je iskazati nezadovljstvo, uputiti nekoliko rješenja. Ovaj narod ne može da trpi ovu vlast. Vrijeme je da ih maknemo, da dođu mladi i prerspektivni ljudi.”, kazao je Nedim Begajac za Tuzlanski.ba.

“Građani evo prvi put ja vjerujen nakn 2014. godine konačno izlaze na ulice i traže svoje zahtjeve. Mi vjerujemo da je ovo samo početak ukoliko vlast ne bude krenula istinski da radi za one koji su je izabrali.”, kazao je Adi Selman- Karton revolucija.

Građani su uzvikivali ‘Lopovi, lopovi’ i poručili da žele ‘Ostavke’

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79