(VIDEO) Pucano na narodnog poslanika: Objavljen snimak pokušaja ubistva Miladina Stanića

Objavljen je video snimak pokušaja ubistva narodnog poslanika Miladina Stanića na kojem se vidi da osumnjičeni Petar Stanić ispaljuje više hitaca iz pištolja u pravcu traktora kojim je upravljao njegov rođak.

Video snimak za koji odbrana tvrdi da nije zakonit, ipak je uvršten u dokazni materijal, a izuzet je sa video nadzora na porodičnoj kući osumnjičenog.

Slučaj koji je banjalučko tužilaštvo kvalifikovalo kao pokušaj ubistva dogodio se 31. jula ove godine oko 16.55 u mjestu Kremna kod Prnjavora, zaselak Piplići.

Na snimku koji je u posjedu Gerile jasno se vidi da Miladin Stanić u više navrata ravna ispred kapije, odnosno dvorišta osumnjičenog.

Upravo ovaj dio je krunski dokaz za odbranu Petra Stanića koja tvrdi da je osumnjičeni u kritično vrijeme branio svoju imovinu, te da nije bilo govora o politički motivisanom pokušaju ubistva.

Vidjevši da Miladin Stanić drlja njegov put, Petar Stanić izlazi do svoje kapije, a zatim vadi pištolj koji mu je bio iza pojasa i sa nekoliko metara puca u traktor.

Na snimku se vidi i kako narodni poslanik pokušava izbjeći najcrnji scenario tako što traktor vozi unazad.

U jednom trenutku traktor je stao, a osumnjičeni Petar Stanić zatim otvara svoju kapiju i prilazi traktoru na samo nekoliko metara sa uperenim pištoljem, nakon čega Miladin Stanić bježi niz put.

Kamera je zabilježila i kako cijeli događaj posmatra dvoje komšija koji su na kraju ipak pobjegli u svoje dvorište.

Osumnjičeni Petar Stanić se nakon što je ispalio više hitaca vratio u dvorište, a njegova supruga Mirjana Stanić je zatvorila kapiju.

Dva ispaljena metka pogodila su traktor koji je vozio narodni poslanik, a jedan metak se rikošetirao i pogodio palac desne ruke Miladina Stanića. Ova povreda kvalifikovana je kao lakša tjelesna povreda.

Tokom pretresa kod osumnjičenog Petra Stanića, osim pištolja CZ kalibra 7,62 milimeatra, za koji nije posjedovao dozvolu, pronađen je i gasni pištolj, te još četiri ručne bombe i tromblonska mina.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79