(VIDEO) Rade Šerbedžija poslao poruku pred izbore: “Jer valja nama preko rijeke”

Pripreme za lokalne izbore u BiH koji se održavaju sutra u punom su zamahu. Kako danas političari šute, video poruku poslao je svjetski popularni glumac i pjevač, a prenosimo je u cijelosti.

Sutra su izbori u Bosni. Rekoh, što da stavim na svoju stranicu za RAJU?
A Lenka kaže “Modru Rijeku Maka Dizdara”. I sjetih se kako smo Kemo, Davorin i ja u aprilu 1992 u Sarajevu završavali moj album “Kad umre ljubav” i baš snimali Modru Rijeku. Umjesto promocije koju smo trebali imati tih dana aprila, bombe su počele padati na Sarajevo. Diskoton je izgorio
a sa njim i sve naše ploče i kasete.

Nema više moga Keme, ni moga Davorina, ali u meni još uvijek gori nada i vjera u ono naše Sarajevo i u onu našu Bosnu, široku, duboku, visoku i plemenitu.

Eto, neka mudrost ovoga velikoga pjesnika bude danas poruka mira, razumjevanja i dijaloga među ljudima, JER VALJA NAMA PREKO RIJEKE. – napisao je na svom Facebook profiku Rade Šerbedžija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79