(VIDEO) Radnici ruše tunel i građevinski otpad bacaju u rijeku

U javnosti se pojavio videosnimak kako radnici u toku rušenja tunela na magistralnom putu Šćepan Polje – Plužine sav građevinski otpad bacaju direktno u rijeku.

Na videosnimku koji je proslijeđen redakciji portala Klix.ba je vidljivo kako radnik upravljajući bagerom, sav materijal prosipa u rijeku bez razmišljanja.

Dodatno je porazno i to što je na terenu bilo još radnika koji su nadzirali i izvodili radove, a samo su mirno stajali i nijemo posmatrali dok sav građevinski otpad ide u rijeku i zagađuje je.

Inače, ovaj dio magistralnog puta koji se nalazi u neposrednoj blizini BiH, važi za jedan od najnesigurnijih zbog čega su i najavljeni radovi kako bi se uradile potrebne rekonstrukcije i sanacije te spriječile kobne posljedice.

Iz BIHAMK-a su također danas upozorili da zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj piše Klix.

 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79