(VIDEO) Radončić: Dodik lagan za pročitati, igrač koji je izgubio kompas

Lider SBB-a Fahrudin Radončić kaže da je ova stranka podržala odluku visokog predstavnika o nametanju zakona o negiranju genocida.

Govoreći o reakcijama političara iz Republike Srpske, on kaže da je Milorad Dodik “političar lagan za pročitati”.

“Imate na početku njegovu brutalnu reakciju, galama, vika, vriska, dreka, prepadanje, udarašnje šakom o stol, a onda se on sudari sa realnošću. Sve što sada Dodik radi Bošnjake neće uplašiti. Sve što sada radi radi na svoju štetu. Poslije velikih zemljotresa mora doći do smirivanja tla i stabilizacije političkih prilika u BiH gdje će se taj zakon morati provoditi. Politika gospodina Dodika ne mora biti neminovno dirigirana nečim što hoće Vučić. U mnogim stvarima, kad suptilno analizirate, Dodik je očigledno igrač koji je izgubio kompas i pitanje je da li on kao takav više odgovara Vučiću. Kada je u pitanju interes RS, tamo nema vlasti i opozicije, svi su jedno te isto”, kazao je Radončić.

Kako je kazao, bošnjački politički faktor nije nikada bio slabiji.

O pretresima i hapšenju direktora Obavještajno-sigurnosne agencije Osmana Mehmedagića, Radončić navodi da se radi o nečemu što je on “prošao u mnogo brutalnijem obliku”.

“Ja sam pristalica presumpcije nevinosti, da niko nije kriv dok se to ne dokaže. Kada su pojedini ljudi u pitanju, za koje znamo da neće bježati, nema potrebe da vi te ljude gurate u pritvor sa kriminalcima. Umjesto da im priđete, date im nalog, izvolite s nama i Tužilaštvo onda radi svoj posao. Užasno je da šef Obavještajne službe bude optužen za falsificiranje jedne, pa druge diplome. Obavještajna služba sa tako dekoncentrisanim direktorom i direktorom koji svaki dan podnosi račun predsjedniku jedne stranke ne može biti dobro. U tom smislu veliku odgovornost ima i moj prijatelj Nermin Nikšić koji nikako da sazove parlamentarni nadzor nad OSA-om. Prema Mehmedagiću sam veoma kritičan i mislim da bi bilo najbolje da se povuče s tog mjesta. Ima dovoljno Bošnjaka u SDA koji mogu da rade taj posao”, kazao je Radončić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79