(VIDEO) Ramazan donio mir policajcima, čim nema alkohola, nema ni problema

Ilijaš je teritorijalno jedna od najvećih općina u Kantonu Sarajevo u kojoj se održavaju mnoge manifestacije kao što su „Ilijaški dani“ ili najpoznatija korida u Čevljanovićima, kada se u ovu općinu slije i više od 100.000 ljudi.

Ako se doda da se tu nalazi i nekoliko kultnih ugostiteljskih objekata, onda je jasno da „crne uniforme“ Policijske stanice Ilijaš, s kojima je ekipa „Dnevnog avaza“ boravila u noći sa petka na subotu, imaju pune ruke posla.

Crna-Hronika.info

Ramazan donio mir policajcima, čim nema alkohola, nema ni problemaVideo:Avaz

Gepostet von CRNA Hronika BIH am Montag, 6. Mai 2019

Tuče i drugi oblici narušavanja javnog reda i mira, prouzrokovani litrima alkohola ispod krovova kafana ili razapetih šatora, skoro su svakodnevica. Situacija se umnogome mijenja kada dolazi sveti mjesec muslimana – ramazan.

Ilijaš je tada jedno od mirnijih mjesta, u što smo se i sami uvjerili. Naši domaćini, policajci Senad Kubat i Haris Hadžić, za vrijeme našeg boravka nisu imali ozbiljniju intervenciju.

 

 

(FOTO) Neprilagođena brzina uzrok nesreće

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79