(VIDEO) Ribari u šoku zbog ponašanja riba u rijeci Bosni, kažu da se bore za kisik

Zenički ribari danas u poslijepodnevnim satima primijetili su čudno ponašanje riba, a pregledom šireg lokaliteta utvrdili su da je u rijeku Bosnu ispuštena određena tekučina koja je tjerala ribe iz vode.

Na lokalitetu Jeline nedaleko od Vranduka nekoliko ribara danas je redakciji portala Klix.ba ustupilo fotografije i video sadržaj koji prikazuju čudno ponašanje riba u rijeci Bosni. Ističu kako su ribe izgledale kao mrtve te da su doslovno bile na površini vode gdje su se borile za kisik.

Uzvodno od lokaliteta Jeline nalaze se HIFA naftni terminali i kompanija ArcelorMittal, a nadležni organi će u narednim danima ispititati ko je odgovoran za katastrofu koja je u čudu ostavila zeničke ribare.

O svemu su upoznati i pripadnici Policijske stanice Centar koji su izašli na teren i načinili zapisnik o ovom događaju prenosi Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79