(VIDEO) Roditelji zaspali sa cigaretom, u požaru stradalo četvoro djece

Istraga u Velikoj Britaniji pokazala je da je četvoro djece od tri, četiri, šest i osam godina umrlo u požaru koji je nastao nakon što su njihovi roditelji zaspali sa zapaljenom cigaretom.

Rajle Džon Holt (8), Kigan Džonatan Anit (6), Tili Rouz Anit (4) i Oli Anit (3) poginuli su u februaru prošle godine kada je izbio požar u njihovoj kući u Stafordu.

Lokalni patolog Endrju Hej kazao je da je nakon požara u oprugama madraca pronađeno rastopljeno staklo od pepeljare, piše “Index.hr”.

Policija je pritvorila Natali Anit (26) i njenog partnera Krisa Multona (30) zbog sumnje da su počinili ubistvo iz nehata.

Ali, u avgustu je objavljeno da ne preduzimaju dalje mjere.

Anit je juče tokom istrage rekla da pati od posttraumatskog stresnog poremećaja i da se ne može sjetiti šta je radila kada je izbio požar.

Multon, otac troje djece, takođe je dao iskaz, te rekao da vjeruje da je požar počeo u prizemlju.

Ali, istragom je utvrđeno da su djeca umrla zbog udisanja “dima iz požara koji je uzrokovala neugašena cigareta u spavaćoj sobi roditelja”.

Tokom saslušanja u Stafordu saznalo se da su socijalni radnici prije tragičnog događaja roditelje upozorili zbog pušenja u zatvorenom.

Požar je izbio u 2.40 sati, 2. februara prošle godine.

Multon je skočio kroz prozor na prvome spratu s njihovim najmlađim djetetom, koje je tada bilo staro dvije godine, a Natali Anit je pobjegla kroz ulazna vrata.

Oba roditelja, koja su još uvijek zajedno, rekla su da se ne mogu sjetiti šta se tačno dešavalo kada je izbio požar, s tim da je Multon, koji je zadobio znatne opekotine, kazao da misli da je vatra krenula u prizemlju u blizini bojlera, prenosi “Daily Mail”.

Inspektor Li Ričards naveo je da su izjave roditelja “bile kontradiktorne” te da on smatra da je “požar počeo u njihovoj spavaćoj sobi”.

“Moje mišljenje je da se požar razvio u spavaćoj sobi. Otvoreni prozori pomogli su ventilaciji i potencirali požar”, kazao je Ričards.

Natali Anit je ispričala istražiocima da se sjeća da je pušila u krevetu i da je zaspala prije nego što je izbio požar.

Britansko tužilaštvo saopštilo je da nema dovoljno dokaza za podizanje optužnice protiv ovog para.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79