(VIDEO) Roman za CH: “Ovo nije humano, životinje ovako ne žive!

U napuštenom objektu “Krajina metala” u Bihaću ekipa portala Crna-Hronika razgovarala je sa migrantima koji posljednjih mjeseci, neumorno, tragaju za boljim i lakšim životom i svaki od njih ima svoju priču, koja je u najmanju ruku teška za ispričati, a kamoli živjeti.

Izmučeni torturom policajaca susjedne Hrvatske, migranti se više ne osjećaju sigurnim i poželjnim ni u našoj zemlji.

“Zdravo moje ime je Roman iz Afganistana. Situacija na ovom mjestu je jako loša jer nemamo mjesta za spavanje, nemamo prostorije za hranu, ni za šta. Ali ovdje imamo mnogo problema, najviše sa policijom. Kupimo neke stvari za 100 eura poput tena, a policija nam sve to oduzme, svu tu odjeću, tene, kutije sve. Nismo svi migranti, ima nas i izbjeglica. Dolazimo iz naših zemalja gdje je rat. Ne želimo praviti problem nikome, samo želimo preći granicu i ući u Hrvatsku. Hrvati nam također razbijaju telefone, pale našu obuću i odjeću, sve naše stvari i ostave nas samo u šorcu i majici. A onda kada dođemo ovdje opet problemi, nemamo mjesto za spavanje. Ovo nije humano, životinje ovako ne žive! Ali mi smo ljudi, želimo spavati ovdje, želimo biti ovdje ali ovo mjesto nije za ljude, no mi moramo. Mi nemamo drugo mjesto. Policija nakon što nas uhvati, vodi nas u Lipa kamp, stignemo u Lipa kamp kažu nema mjesta za nas, vratiti se!” – ispričao je Roman za portal Crna-Hronika.

(VIDEO) Migranti u Krajini za CH: Muče nas, pale nam cipele, živimo kao životinje!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79