(VIDEO) Samohrani Mirsad iz Živinica, tvrdi da su mu odveli dijete (6): “Zvao sam policiju, svi su zakazali”

Redakciji portala Crna-Hronika javio se Mirsad Alić iz Živinica koji tvrdi da svoje dijete već duži niz mjeseci nije vidio. Po posljednjim informacijama koje ima, jeste da je šestogodišnji dječak u Hrvatskoj. Trebao je upisati prvi razred…

 

“Javljam se Crnoj-Hronici sa svojim problemom. Obolio sam od šećerne bolesti. Ja sam samohrani otac rođen u Bugojnu” – počinje svoju priču Mirsad Alić za naš portal.

Majka dijete napustila sa 4 mjeseca

“Moja snaha Danijela Redžić hrvatska državljanka je moje maloljetno dijete Elvina Alića (6) uzela uz moju punomoć, da se ne lažemo, gdje sam je ovlastio da dijete može ići u školu. Od onog dana kada sam ja objavio punomoć i notarski ovjerio u Živinicama. Majka je dijete napustila, i udala se prije 6. godina. Elvin je imao samo 4 mjeseca kada je ostao sam sa mnom. ”

Šta piše u punomoći?

2.9.2022- godine sam dao Danijeli Redžić u daljnjem tekstu snaha, da može upisati moje dijete gore, jer je trebao upisati prvi razred osnovne škole. Ako dijete ne može ići u hrvatsku školu, snaha se obavezuje da će vratiti dijete.  Zvao sam X puta policiju, MUP Hrvatski, Centru za socijalni rad, svi su zakazali. Vidite šta se dešava u ovom svijetu.

Molim vas da mi pomognete svi. Da se pomogne meni i mom sinu. Moj sin se zove Elvin Alić rođen je 2015-te godine u Tuzli. Ja sam mu otac, Mirsad Alić. Ista ta snaha iznuđuje od mene novac, traži pare a ako joj ne dam blokirat će me na Facebook-u i da neću nikako vidjeti dijete. Traže od mene da se odreknem djeteta a ja to neću! – tvrdi Mirsad Alić za naš portal.

Želim vratiti svoje dijete u BiH

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79