(VIDEO) Sarajlija ima sve simptome koronavirusa, ali doktori ga odbijaju jer nema zdravstvene knjižice!?

Redakciji portala Crna-Hronika javio se ogorčeni Sarajlija koji ima sve simptome koronavirusa, ali nažalost ne i adekvatnu ljekarsku skrb.

Razlog velikog broja “odbijenica” jeste taj što pacijent nema zdravstveno osiguranje, kazao je u svom obraćanju, dodavši da se bez obzira na sistemske propuste, ponaša odgovorno i ostaje u svom domu.

“Imam temperaturu, imam kašalj, svaki dan sve teže dišem, iscrpljen sam i da priča bude teža dijabetičar sam, što znači da spadam u rizičnu grupu. U proteklih 5 dana zvao sam sve preporučene brojeve telefona, od Hitne pomoći, policije, covid ambulante, doma zdravlja, Kriznog štaba…” – izjavio je Mensur Tufekčić za portal Crna-Hronika.

Nakon velikog broja uzaludnih pokušaja i besmislenih odgovora odlučio je snimiti telefonski razgovor, ali i video zapis prilikom pokušaja ulaska u medicinsku ustanovu “Covid centra Ilidža”.

 

 

“Prepušten sam sam sebi i vjerujem da je takvih slučajeva mnogo, ljudi čuvajte se, jer očito se nemamo na koga osloniti” – izjavio je Mensur iz Sarajeva.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79