(VIDEO) Saslušan muškarac koji je u Tuzli uzvikivao “nož, žica, Srebrenica”

Muškarac M. G. iz Tuzle, koji je sa prozora u potkrovlju zgrade B-6 u tuzlanskom naselju Stupine uzvikivao “nož, žica, Srebrenica”, ispitan je danas u prostorijama Odjela kriminalističke policije PU Tuzla, potvrdila je za Faktor glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK Amra Kapidžić.

– Tužilac je događaj okvalifikova kao krivično djelo izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti iz člana 163. Krivičnog zakona FBiH. Izvještaj o navedenom krivičnom djelu bit će upućen Kantonalnom tuzilaštvu TK – dodala je Kapidžić.

Policijska stanica Istok u Tuzli prijavu ovog krivičnog djela dobila je 12. decembra u 17.25 sati. Policija je zaprimila prijavu da NN muško lice s potkrovlja zgrade u naselju Stupine galami i uzvikuje “nož, žica, Srebrenica”. Izlaskom na mjesto događaja utvrđeno je da je iz stana vlasništvo ženske osobe L. M., navedene uzvike i psovke upućivao muškarac M. G., koji nije htio otvoriti vrata službenicima policije.

Kada Tužilaštvo TK dobije izvještaj, bit će donesena i konačna tužilačka odluka rekao je glasnogovornik ove pravosudne institucije Admir Arnautović.

– Po svemu sudeći ići će se u krivično gonjenje, ali odluka će biti donesena kad dođe policijski izvještaj – kaže Arnautović.

(VIDEO) U centru Tuzle se derao sa prozora iz stana: “Nož, žica, Srebrenica”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79