(VIDEO) Sebija Izetbegović: Svi bi trebali ravnopravno raditi s kovid bolesnicima

Foto Faktor

Kapacitet izolatorija Podhrastvi potpuno je popunjen. U ovom trenutku 16 je ekstremno teških pacijenata na intenzivnoj njezi. Osoblje KCUS-a ne može samo nositi taj teret, izjavila je za Federalnu televiziju direktorica Sebija Izetbegović.

Svaki takav pacijent zahtjeva po više članova osoblja, a osoblje ne može boraviti sve vrijeme u tom izrazito infektivnom prostoru. Moraju se smjenjivati u epidemiloškom propisanom periodu. Današnjom odlukom Vlade KS-a, iako je ona tražila da se hitno otvori novi prostor za smještaj bolesnika oboljelih od COVID-19, ipak nije zadovoljna.

– Bila bih zadovoljna da svi ravnopravno rade s kovid bolesnicima, naročito ako su uzeli milionske iznose od Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo u te svrhe. Mi već imamo pun izolatorij i preko 100 ljudi angažovanih u našem izolatoriju Podhrastovima koji je ustvari dio Infektivne klinike Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu – kazala je Izetbegović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79