(VIDEO) Sedmična “istraga”: Novalićevo zdravstvo je tri mjeseca na respiratoru, ne pomaže mu ni rođena Seka

Sedmicu iza nas svakako je obilježila tema “Španac” koju je komentarisao i Milorad Dodik, a ko o čemu, Dodik o prisluškivanju.

Avdo Avdić, novinar i urednik portala Istraga.ba donosi pregled najaktuelnijih političkih dešavanja u sedmici iza nas. A proteklu sedmicu svakako je obilježio sastanak Dodika i Čovića u Mostaru.

Demaskirani Dodik ušao  je u centralu HDZ-a, onda duži sastanak u 4 oka pa kratka izjava:

-Mi imamo sa HDZ-om dobru suradnju, to nikada nije protiv trećih.

Domaćin, Dragan Čović, se nije oglašaovao ali je njegov glas dopro do javnosti preko Milorada Dodika, bilo je riječi o slučaju Debevec.

– Ja znam da se vode neki postupci i istrage protiv toga, neću da se petljam u to. Mislim da treba reći javnosti da taj čovjek imao neograničenu moć da daje gospodinu Osmicu saglasnost koga će prisluškivati i šta će on raditi, kazao je Dodik.

Predsjednik Suda BiH postaje tema broj jedan, ali ne zbog korupcije već zbog toga što ima drugo državljanstvo. Istog dana kada je plasirana tema “Španac” oglasio se i Fadil Novalić. Poučen prijašnjim iskustvom ovog puta se dobro maskirao, govorio je, pohađati, o reformama.

-To je bila glavna ideja, unutar toga je bila riječ o smanjenju opterećenja rada, reformi preduzeća i konačno reformi zdravstva.

Nužna je svakako reforma Novalićevog zdravstva koje je već mjesecima na respiratoru i ne pomaže mu ni rođena Seka.

U nastavku pogledajte cijeli sedmični pregled Avde Avdića, koji možete gledati svake nedjelje samo u dnevniku O Kanala!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79