(VIDEO) SEKUNDA DO TUČNJAVE: Damir Nikšić izbačen iz zgrade nakon što je pokušao ući na sjednicu

Damir Nikšić, iako nije član odbora SDP-a, pokušao je ući na sjednicu, ali je nedugo zatim izbačen iz zgrade. Nezvanično, on je članovima ljutito kazao da su izdajice, zbog čega je izbačen.

Također, pojedinim članovima je psovao majku, te je došlo i do naguravanja u holu zgrade, nakon čega je reagirao i predsjednik stranke Nermin Nikšić koji ga je pokušao smiriti.

Nikšić je u video snimku nagovijestio da će otići na sjednicu Glavnog odbora i nešto napraviti jer je Zlatko Lagumdžija pokušao napraviti prevrat i izbaciti “mladu raju, Sašu Magazinovića, Irfana Čengića i druge”.

Gepostet von Damir Nikšić am Samstag, 9. Februar 2019

– Izbačen sam. Došlo je do frke. Malo je došlo do tuče. Poslije su silazili ovi dole da se tuku iz ruralnog krila tuzlanskog SDP-a. Desilo se to za vrijeme govora Denisa Bećirovića. Čovjek je odlično rekao, ne radi se o tome, nije tačno da čitav tuzlanski Kantonalni odbor hoće sa SDA. Gradski odbor jednoglasno neće sa SDA. Imaju neki općinski odbori koji neće sa SDA. Bećirović je rekao da je dobio više glasova i od samog Džaferovića u Tuzli, pa je rekao valjda se i ja nešto pitam, pa je rekao i ja neću u koaliciju sa SDA. Još je rekao “Barem ja u vrijeme izborne kampanje nisam govorio da neću sa ovim ili sa onim, već sam šutio”. A neću sa SDA sada principijelno, a oni koji su govorili da neće sa SDA, sada hoće” – ispričao je Nikšić.

 

 

Crna hronika / Foto Avaz

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79