(VIDEO) Ševo se uredno prijavio na recepciju i platio sobu

Dan poslije krvavog zločina u manastiru Glogovac, kod Šipova, gdje je nasmrt izboden monah Stefan, osumnjičeni za ovo ubistvo Dragan Ševo se, dok ga je policija tražila, u večernjim satima prijavio u banjalučki motel “Nana”, gdje je uredno platio jedno noćenje i do hapšenja nije napuštao sobu, saznaju “Nezavisne”.

Kako nam je potvrđeno, Ševo je u utorak sam pješice došao u motel, noseći kapu i masku koja je obavezna, uredno ostavio ličnu kartu i otišao spavati, a do hapšenja u srijedu u popodnevnim satima nije izlazio.

Saznajemo da po dolasku u motel nije imao torbu, a njegova pojava na recepciji nije odavala nikakve sumnjive znakove, jer se ponašao kao i svaki drugi gost kojem treba smještaj te se uredno prijavio.

On je u to vrijeme bio jedini gost motela, a iz sobe nije izlazio ni u vrijeme obroka, što takođe nije neuobičajeno kada gosti žele da odmaraju.

“Policija je tragajući za njim obilazila razne lokacije te u objektima koji nude smještaj provjeravala spiskove. Tog dana policija je uvidom u listu gostiju motela vidjela da je traženi bjegunac prijavljen kao gost. Odmah su dojavili kolegama da je lociran pa su ubrzo stigli policija, pregovarači i SAJ”, rekao je izvor “Nezavisnih”.

Iako su pregovori tekli uredno, Ševo se nije htio predati. Po ulasku specijalaca uzeo je nož, kojim se povrijedio u grudi, ali su ga pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice uhapsili u srijedu u 15.55.

Pružena mu je medicinska pomoć i pod jakim policijskim snagama upućen je u Univerzitetski klinički centar RS (UKC RS), gdje je operisan.

Kako su naveli iz UKC RS, operativno mu je zbrinuta povreda grudnog koša i juče je njegovo zdravstveno stanje bilo stabilno.

Ševo je na liječenju pod nadzorom policije i dalje mjere će policija preduzimati kada se za to steknu uslovi.

Istraga će pokazati da li je nož kojim se Ševo povrijedio korišten u krvavom zločinu počinjenom u manastiru Glogovac.

Podsjetimo, otac Stefan, dugogodišnji monah ovog manastira u Babićima, ubijen je u ponedjeljak u večernjim časovima.

Osumnjičeni je imao problema s narkoticima i finansijama i redovno je posjećivao ovaj manastir pa njegov dolazak kobnog dana nije slutio na tragediju. Otac Stefan ga je primio na večeru, ali je napadač, prema prvim informacijama, monaha izbo nožem dva puta zbog novca, jer je uzeo oko 100 KM.

Ostavio ga je u teškim ranama i pobjegao s muškarcem koji ga je i dovezao u manstir, a koji je kasnije policiji rekao da nije znao za zločin dok ga je vozio u Banjaluku.

Teško povrijeđeni otac Stefan uspio je pozvati drugog monaha i reći mu da je ranjen, a navodno je uspio reći i ime napadača.

Sanitetskim vozilom prevezen je u Dom zdravlja Šipovo, gdje je u 20.15 preminuo.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79