(VIDEO) Šipkama i kamenjem jedni na druge

U migrantskom centru ‘Miral’ u Velikoj Kladuši tokom noći izbili su neredi između migranata, potvrdio je Nermin Kljajić, ministar unutrašnjih poslova Unsko–sanskog kantona.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova USK su nam kazali da je oko 1 sat primljena prijava od zaštitara da je unutar objekta došlo do tuče većeg broja migranata.

– Policija je u tom trenutku izašla na lice mjesta i u tom centru zatekla tuču približno 100 osoba. Tom prilikom su razbijena stakla u migrantskom centru. Također, nasrnuli su na pripadnike MUP-a USK i bacali šipke, kamenje i boce, a tom prilikom su trojica policajaca lakše povrijeđena, a jedno policijsko vozilo oštećeno. Jedan policajac je prilikom intervencije ispalio dva hica uzrak da bi odbio napad, jer su migranti nasrnuli na njih – kazao je Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK.

 

 

(VIDEO) Sukob migranata učestvovali i policajci

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79