(VIDEO) Skijaško odijelo koje je Skaka nosio na EYOF-u izloženo u Olimpijskom muzeju u Sarajevu

Na Facebooku je objavljen videosnimak na kojem se vidi da je u Olimpijskom muzeju izloženo skijaško odijelo za koje je istaknuto da ga je nosio bivši gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka iz Stranke demokratske akcije (SDA).

Riječ je o sportskoj odjeći koju je Skaka nosio na Evropskom omladinskom olimpijskom festivalu (EYOF), a koji je u glavnom gradu Bosne i Hercegovine i Istočnom Sarajevu održan početkom 2019. godine.

Spomenuti snimak je objavio načelnik općine Centar Sarajevo Srđan Mandić iz Naše stranke (NS). Tom prilikom se na Facebooku zapitao “ima li kraja njihovim ludostima”.

Skaka je isticao da je organizacija ove sportske manifestacije jedan od njegovih uspjeha kao gradonačelnika. EYOF je bio jedan od značajnijih sportskih događaja održanih u Bosni i Hercegovini nakon Zimskih olimpijskih igara 1984.

Olimpijski muzej je otvoren u oktobru prošle godine poslije duže obnove piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79