(VIDEO) Snijeg uzrokovao probleme na putevima širom BiH, došlo i do prevrtanja kamiona

Padavine koje su danas zahvatile našu zemlju, izazvale su probleme u odvijanju saobraćaja na brojnim putevima, a najviše poteškoća zadale su vozačima teretnih vozila.

Ugaženog snijega ima na putevima širom Bosne i Hercegovine, a naročito u višim predjelima i planinskim prevojima gdje su zabilježene brojne nesreće i prevrtanja kamiona.

Iz BIHAMK-a su apelirali na maksimalno opreznu vožnju prilagođenu uslovima na putevima.

“Zbog novih sniježnih padavina obustavljen je saobraćaj za teretna vozila na dionicama Kupres-Šuica i Drvar-Bosanski Petrovac, dok putnička vozila na ovim dionicama saobraćaju otežano”, navedeno je.

Također, prema izvještaju zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta došlo je do obustave saobraćaja za teretna vozila na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, dok se putnička vozila saobraćaju otežano.

U okolini Doboja, iako do tada nije bilo snježnih padavina, mokar kolovoz je uzrokovao prevrtanje dva teretna vozila. Vremenske neprilike utjecale su na odvijanje saobraćaja širom zemlje, a nažalost izazvale i nesreće.

Na društvenim mrežama objavljene su brojne fotografije na kojima se vide problemi u saobraćaju, između ostalog i prevrnuti kamioni piše Klix.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79