(VIDEO) Snimci iz helikoptera koji traga za nestalim avionom iznad Omarske

Na području Omarske nestao je avion u kojem su bila dva lica i za njim se intenzivno traga.

Policijski službenici policijskih uprava Prijedor i Gradiška, te Jedinice žandarmerije, u saradnji sa Helikopterskim servisom Republike Srpske aktivno tragaju za sportskim avionom, a ta potraga je otežana magle.

ATV donosi ekskluzivne snimke iz helikoptera Helikopterskog servira RS koji traga za avionom.

“Policijski službenici policijskih uprava Prijedor i Gradiška, te Jedinice žandarmerije, u saradnji sa Helikopterskim servisom Republike Srpske aktivno tragaju za sportskim avionom čiji je nestanak prijavljen Policijskoj stanici Gradiška, potvrdila je za ATV Mirna Miljanović, portparol MUP-a RS.

Kako nam je ona portvrdila u avionu su se nalazila dva lica.

Kako saznajemo, avion je jutros odletio za Veliku Kladušu gdje je preuzeo medicinska sredstva za akciju vakcinacije lisica. U povratku on je tovar trebao da izbaci iznad Kozare, ali je u 13.40 izgubljen kontakt sa pilotom.

Policijskoj upravi Gradiška prijavljeno da je danas sa Aerodoroma Banjaluka poletio sportski avion koji je prevozio vakcine za životinje i da su sa pilotom izgubli kontakt na području Omarske.

Loše vrijeme i magla otežava potragu za nestalim avionom na području Kozare, koja traje već dva sata, rekao je za “ATV” Boban Kusturić, direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske

Kako navodi, čim su dobili informaciju da je sportski avion nestao iznad Kozare pokrenuli su potragu.

Policijski službenici policijskih uprava Prijedor i Gradiška, te Јedinice žandarmerije i dalje tragaju za nestalim avionom, a pomoć u pretrazi terena pružaju im i planinari.

“Nestanak aviona prijavljen je Policijskoj stanici Gradiška u 14.10 časova, kada je izgubljen kontakt”, naveli su iz MUP-a RS.

Letjelica je nestala na području iznad Kozare.

Avion je jutros poletio sa mahovljanskog aerodroma i u predviđenom roku nije sletio.

Avion je korišten u akciji oralne vakcinacije lisica.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79