(VIDEO) Snimljeno pogrešno miniranje rudnika kod Mostara

Policija je pokrenula istragu nakon nesreće izazvane odronom koji je nastao tijekom miniranja dijela kamenoloma u mjestu Bijela kod Mostara, gdje su dvije osobe povrijeđene, a više vozila je oštećeno.

Operativni centar civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije objavio je u nedjelju da je istraga nastavljena, dok policija osigurava mjesto nesreće.

Incident se dogodio 6. travnja oko 18:30 sati, kada je došlo do aktiviranja klizišta velike količine kamena uslijed miniranja kamenoloma.

Miniranje jednog dijela kamenoloma uzrokovalo je odvajanje drugog dijela, rezultirajući velikim odronom koji je završio u rijeci. Kameni blokovi su zatrpali automobile na cesti, pri čemu su dva vozila završila u rijeci. Za jednim automobilom još se traga, budući da nije poznato je li pod odronom ili u vodi.

Srećom, automobili su bili u vlasništvu planinara koji u tom trenutku nisu bili u vozilima.

“Iz trenutnih informacija, nema izvješća o ljudskim žrtvama.

Dvije osobe su ozlijeđene, pri čemu je jedna bila u čamcu koji je oboren tijekom pada odrona u rijeku, uzrokujući nagli porast vodostaja i veliki val. Druga povrijeđena osoba bila je na obali u trenutku nesreće”, izvijestili su iz Operativnog centra, dodajući da su obje osobe primile medicinsku pomoć.

Policija i dalje osigurava mjesto nesreće, dok je istraga prekinuta sinoć zbog mraka te nastavljena jutros.

Na društvenim mrežama.pojavio se video snimak. Pogledajte

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79