(VIDEO) Spahović i Hasić predati Tužilaštvu KS

Nakon filmske potjere uhapšeni kod zgrade OHR-a na Kovačićima, nakon što su u Vogošći, uz prijetnju oružjem, opljačkali benzinsku pumpu.

Benjamin Spahović i Nedim Hasić, koji su sinoć uhapšeni u Sarajevu nakon potjere koja se odvijala od Vogošće do Kovačića, nakon krim-obrade u MUP-u KS predati su sarajevskom Tužilaštvu u dalju nadležnost.

VIDEO: K. SOFTIĆ

– Osumnjičenima je određeno 24-satno zadržavanje, a nakon što ih ispita tužilac koji rukovodi istragom odlučit će o daljim mjerama koje će protiv njih biti poduzete, odnosno da li će ecventualno sudu uputiti prijedlog za određivanje pritvora – kazala nam je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS.

U policiji su se, kako nam je ranije potvrdio njihov advokat Omar Mehmedbašić, branili šutnjom.

Spahović i Hasić uhapšeni su nakon što su sinoć oko 19.15 sati, uz prijetnju pištoljem opljačkali benzinsku pumpu u naselju Ugorsko. Nakon potjere, policija im je u blizini zgrade OHR-a na Kovačićima postavila blokadu. Oni su se svojim vozilom pokušali provući pored policijskog vozila, koje su tom prilikom oštetili, ali im to nije pošlo za rukom.

Uhapšeni su i privedeni na krim-obradu, a policija je u vozilu, na kojem su bile postavljene nepripadajuće tablice, pronašla pištolj, opljačkani novac, te druge predmete koji se mogu dovesti u vezu sa spomenutim krivičnim djelom.

Policija Spahovića sumnjiči i za paljevinu automobila Naide Kadić, koji je izgorio preksinoć u Vogošći, a što je on, prema riječima njegovog advokata, negirao.

Faktor

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments