(VIDEO) ŠPANIJA: Žena napravila haos ispred kovid ambulante, savladali je elektro-šokerom

Katalonska policija ispred jedne kovid ambulante upotrijebila je elektro-šoker kako bi savladala 26-godišnju ženu Paulu Para u gradu Sabadelu.

Nakon što se uznemirujući snimak pojavio na društvenim mrežama, postao je viralan, prenose brojni mediji.

Prema izjavama policajaca iz Mosos d’eskvadrije, sve se desilo u srijedu oko 13 sati, kada su policajci od radnika zdravstvenog centra dobili poziv jer je žena koja je imala zakazan pregled na kovid 19 željela da uđe sa majkom, ali protokol zdravstvene ustanove to ne dopušta. Kako majka nije mogla da je prati, postala je nervozna, objasnili su, dodajući da je nanijela štetu centru i napala zdravstveno osoblje.

Pošto su upozorenja radnika bila bezuspješna, policijski službenici tvrde da su pokušali da savladaju ženu. Prema njihovom izvještaju, dva policajca su lakše povrijeđena od udaraca koje im je zadala. Tvrde da su nakon nekoliko upozorenja odlučili da upotrebe šoker. Sistem hitne medicinske pomoći potom je ženu prebacio u bolnicu.

Paula je u izjavama za Tv3 negirala da je napala medicinsko osoblje i priznaje da je jednog od policajaca šutirala, ali tek nakon što je upotrijebio šoker.

Visoka sam manje od 1.60 metara, lako me možete savladati, nema potrebe za ovim – rekla je Paula, koja je izjavila da su policajci, nakon što je bačena na zemlju, nastavili sa upotrebom šokera. Žena je rekla da će prijaviti policajca koji je koristio šoker.

Policajci su je uhapsili zbog napada na službeno lice i ugrožavanja zdravstvenog centra, a noć je provela u zatvoru. Nema dokaza da je policija otvorila bilo kakvu istragu zbog akcije, koja bi, u principu, kao protokol za upotrebu šokera morala da bude zabilježena kamerom na grudima policajca koji ju je koristio.

Udruženje za ljudska prava Iridia objavilo je na Twitteru da je ovakav tretman „veoma zabrinjavajući i neodgovarajuć“.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79