(VIDEO) Srbijanska javnost ogorčena zbog snimke na kojoj policajac baca ženu preko bankine

(VIDEO) Srbijanska javnost ogorčena zbog snimke na kojoj policajac baca ženu preko bankine


Širom Srbije danas su održani veliki protesti građana zbog donesenih zakona o referendumu i eksproprijaciji.

Demonstranti su u Beogradu, ali i u drugim gradovima blokirali najferkventnije ceste na sat vremena i na taj su način iskazali svoje nezadovoljstvo.

Policija je vrlo brzo izašla na teren i uz upotrebu sile razbila proteste.

Na Twitteru je osvanuo uznemirujući video na kojem pripadnik policije baca jednu ženu preko bankine u Beogradu, zbog kojeg je javnost u ovoj zemlji uznemirena.

Pogledajte kako je to izgledalo.

U Šapcu se tokom pobune građana protiv Rio Tinta i protiv zagađenja hrane, vode i vazduha, policija odjednom povukla. Došli su “aktivisti” vladajuće partije sa štanglama, pa i čekićem. Krenuli su čak i bagerom u napad na narod.

Ne bi oni bahato napali sugrađane bez naređenja ili odobrenja stranke na vlasti i bez dogovora sa policijom. Da li sada verujete da se radi o borbi za goli opstanak? Znam da većina simpatizera najveće stranke nisu za nasilje, nisu za Rio Tinto, nisu za uništavanje našeg zdravlja, zagađenje životne sredine i prodaju naše zemlje strancima. Ako ste ikada verovali da Srbija ide pravim putem, pogledajte ovu fotografiju — ne ono što je na njoj, već ono što stoji iza nje. Ovo je podeljenost u društvu koju rukovodstvo stvara da bi vladalo.

Sugrađanin na sugrađanina. Brat na brata. Ovo ludilo mora da se zaustavi, ali ne tako što će pametniji da popusti, pa da im prepustimo i ono malo što nam je ostalo, samo zato što su moćni, bahati i nasilni, već (nadam se) tako što će vlast prvi put pokazati trunku državničkog ponašanja. Povucite zakone o eksproprijaciji i referendumu.

Ne dozvolite Rio Tintu da izazove građanski rat u još jednoj državi, ovog puta našoj. Otvorite javni diskurs za drugačije mišljenje, jer je narodu prekipelo. I plašim se da niste svesni koliko je opasno ovo što vidite na fotografiji, opasno za sve nas. Vaš ostanak na vlasti nije bitniji od opstanka naroda.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija