(VIDEO) Šta građani misle o Mandićevoj smetljarskoj teoriji zavjere: Je l‘ to neki vic?

Mandić je uz postavljenu fotografiju, poručio da pojedini građani namjerno gomilaju smeće pored kontejnera

Problemi sa odvoženjem smeća u Sarajevu intenzivirani su u proteklih nekoliko dana, iako taj problem glavni grad BiH za sobom “vuče” već duže vremena.

Načelnik Općine Centar, Srđan Mandić, oglasio se na svom Facebook profilu gdje je, uz postavljenu fotografiju, poručio da pojedini građani namjerno gomilaju smeće pored kontejnera. Na ovu objavu načelnika Mandića stigle su i brojne reakcije građana Sarajeva koje su bile podijeljene.

Načelnik Srđan Mandić tvrdi da neko namjerno istresa smeće po Sarajevu i pravi “negativnu kampanju”

Podsjećamo, ogorčeni građani su na društvenim mrežama napali i premijera Edina Fortu, s obzirom da je ovaj novi/stari problem “eskalirao” za vrijeme Trojke, koja je na sva zvona najavila akciju čišćenja smeća. Ministri s premijerom Edinom Fortom su se slikali, zasukali rukave i 17. aprila najavili još jednu borbu.

Nedugo nakon toga, oglasila se i direktorica KJKP Rad koja je poručila da ovo preduzeće ima manjak mehanizacije, što direktno utiče na neodvoženje smeća sa sarajevskih ulica.

Povodom Mandićeve objave da pojedini namjerno gomilaju smeće pored kontejnera, razgovarali smo sa građanima Sarajeva i pokušali doznati šta oni misle o svemu tome.

Odogovori su se kretali od „Je li ovo neki vic?“, do onih koji poručuju da su nekada voljeli ovaj grad i bili prave patriote, a sada to više nisu piše Oslobođenje.

Cijelu anketu pogledajte u nastavku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79