(VIDEO) Stanovi u plamenu: Evakuirali zgradu, požar gasili i sa krova

U Splitu u Papandopulovoj ulici zapalio se stan u stambenoj zgradi. Buktinja se počela širiti prema gore. Na teren su izašli vatrogasci i hitna pomoć. U jednom trenu iz stana su se čule detonacije

Planuo stan, požar se širi zbog jakog vjetra

Velik požar zahvatio je u nedjelju ujutro zgradu u Papandopulovoj ulici u Splitu. Na snimkama koje nam je poslao čitatelj vidi se kako se vatra širi iz stana u kojem je požar započeo oko 9 sati. Požar je zahvatio najmanje još jedan stan, a gasi ga 20-ak vatrogasaca.

Prema prvim informacijama, hitne službe su dojavu o požaru u Papandopulovoj 9 na Trsteniku dobile oko 9 sati, a na teren je upućeno 20-ak vatrogasaca splitske Javne vatrogasne postrojbe (JVP) te Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Splita i Žrnovnice sa sedam vozila. Vatrogasci su po dolasku na požarište evakuirali zgradu.

Na požarištu su i ekipa Hitne medicinske pomoći i policija.

Prema prvim informacijama gašenje je otežano jer su stanovi smješteni na teško pristupačnom terenu za vatrogasce. U tijeku je gašenje. Vatrogasci su požar gasili i sa krova zgrade.

– Policija je ispred zgrade, dok su u zgradi jedino vatrogasci. Mi smo dolje s dovoljnim brojem ljudi ako bude potrebe za akcijom spašavanja – rekla je Ana Čepić iz splitske policije za 24Sata.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79