(VIDEO) Stevanović nakon snimka na Farmaceutskom fakultetu : ‘Čitam ovu sramotu…’

Studenti završne godine Farmaceutskog fakulteta u Sarajevu tvrde kako je profesorica doc.dr. Edisa Trumić, govoreći o njima, iskoristila nimalo primjereni izraz.

Naime, tokom pauze u predavanju doc. dr. Trumić mogle su se čuti ponižavajuće i pogrdne riječi upućene studentima koji su svjedočili tome jer je profesorica zaboravila isključiti mikrofon.

Studenti navode kako je cijeli snimak predavanja, uključujući i sporni dio nastao na pauzi, snimljen na Google meet platformi.

 

“Tokom prve pauze docentica se udaljila od svog računara na kojem nije isključila mikrofon te u komunikaciji sa gospodinom koji se nalazio u istoj prostoriji nazvala nas studente ‘kerovima’ a dotični gospodin joj je rekao da nas ‘zapi*a i ko nas je*e’ te da je ona glavna”, kazali su, između ostalog, u saopćenju studenti pomenutog fakulteta.

Doktor Dragan Stevanović oglasio se na Facebooku povodom ovog slučaja.

Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti.

Edisa Trumić, profesorica fakulteta u Sarajevu zaboravila isključiti mikrofon pa studente nazivala kerovima? – Ko vas je**, treba vas za**šat

“Čitam ovu sramotu koju su objavili studenti farmacije i razmišljam koga smo sve promovirali u univerzitetske nastavnike zadnjih godina.

Po kojim kriterijima? Šta oni o profesionalnoj etici mogu naučiti svoje studente?

Što se onda čudimo novim generacijama zdravstvenih radnika?

Riba od glave (fakulteta) zaudara na daleko”, naveo je Stevanović.

 

Oglasila se i profesorica: Nisam upotrijebila termin “kerovi”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79