(VIDEO) Stiže nova oprema: Uskoro presretači na ulicama Republike Srpske

Saobraćajna policija i dual radar više nisu jedini zbog kojih ćete smanjiti gas. Dva neobilježena vozila policije sa opremom za evidentiranje svih prekršaja već od narednog mjeseca po prvi put će se naći na putevima Republike Srpske.

U Agenciji za bezbjednost saobraćaja kažu da policijski službenici nemaju mogućnost da upravljaju tim uređajima, tako da se kazne neće praštati nijednom vozaču, prenosi Atvbl.

Presretači na putevima mjere brzinu vozila iz oba smjera i to do 300 kilometara na sat.

“Sve se evidentira, prave se fotografije prekršaja, kraći video-zapis prekršaja. Vozila su neobilježena, dakle, učesnici u saobraćaju neće nikad znati da je to vozilo negdje na putu, da će im naići u susret i da, u svakom slučaju, mogu biti kontrolisani”, istakao je Milija Radović, direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske.

Još danas stručnjaci iz Holandije montiraju opremu u presretače, a policijski službenici naredne sedmice će i biti obučeni o njihovom načinu rada.

Zanimljivo je i da uređaji prepoznaju registraske tablice i u saobraćaju identifikuju neregistrovana vozila u bazi podataka. Policija bi, po potrebi, takvo vozilo zaustavila i isključila iz saobraćaja.

Nabavka presretača obavljena je od sredstava koja su osiguravajuća društva bila dužna da izdvoje od obaveznog osiguranja do 16. novembra prošle godine.

Presretači će se naći na ulicama čim Vlada Republike Srpske donese odluku o prenosu njihovog vlasništva sa Agencije za bezbjednost saobraćaja na Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske. Ukupna cijena oba presretača je 180 hiljada konvertibilnih maraka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments