(VIDEO) Strahovlada u Visokom: “Dajte gradonačelnici neka čita pitanja i odgovara, a mi ćemo samo replicirati”

U Visokom je tokom predizborne kampanje planirano da se održi ukupno šest predizbornih debata na lokalnoj TV Visoko. U debati učestvuju tri kandidata za gradonačelnika, Dario Pekić, kanadidat stranke A-SDA i aktuelni ministar unutrašnjih poslova ZDK, premijer ZDK Mirza Ganić i kandidat SDA, te aktuelna gradonačelnica i nezavisna kandidatkinja Amra Babić.

(VIDEO) Pekić gradonačelnici Babić: Mače moje, vladaš osam godina, pusti i mene da vidim znam li

Protukandidati gradonačelnice Babić tokom debata isticali su kako su diskriminirani jer, kako su kazali, načelnica dobije pitanja za debatu, dok preostala dva kandidata na to nemaju prava.

– Mi smo došli i dobili smo četiri pitanja, četiri situacije i oblasti. I poslije toga, pet minuta pred nastup dolazi gospođica urednica i govori nam da su planirana nova pravila. I na kraju govori da će biti postavljeno 12 pitanja. Ja na debatu nisam došao na fakultet, da odgovaram na pitanja već da predstavim projekte stranke A-SDA Visoko i mene kao gradonačelnika šta ubuduće treba da se radi u naredne četiri godine. Molim vas da znate neka je stid i sram urednice i urednika koji sve ovo radi. Gospodina Reufa koji je došao da ovdje pravi probleme koji je inače prije ovoga sahranio RTV Visoko – kazao je Pekić u svom uvodnom izlaganju u drugoj debati.

Voditeljica debate Mirha Ganić pokušala je prekinuti Pekića u njegovom izlaganju.

– Molim vas ne prekidajte me, ja odgovaram za ono što pričam. Neka je stid i sram tu djevojku kad je tako nastupila. Ovo su dvije institucije, ovo je institucija premijera Zeničko-dobojskog kantona, ovo je institucija ministra unutrašnjih poslova ZDK i ovako se niko ne smije ponašati prema institucijama. Ovo je televizija svih nas u Visokom, ovo nije privatna televizija. Vi tu ne morate ni sjediti, dajte gradonačelnici pitanja, ona neka sjedi čita pitanja i odgovara, a mi ćemo samo replike koristiti. Ovo nema smisla i nema veze sa debatom. Ovo je lakrdija debate, neka vas je stid i sram. Ovo u životu nisam doživio u Visokom. Živim i radim 35 godina ovdje, napravio sam čuda, grad mi je dao sve u životu i želim da mu vratim. A da mi se vraća ovako. I da date četiri pitanja i onda me pitate o koroni, kako su rastavljena Gradska groblja i da ih ja sastavljam. Zapamtit ćete ovo dobro – kazao je Pekić.

ANKETA: Ko je vaš kandidat za gradonačelnika grada Visoko?

I aktuelni premijer ZDK i kandidat za gradonačelnika Visokog, Mirza Ganić je kazao kako će, kada on bude izabran za gradonačelnika, svako raditi svoj posao za koji je i plaćen.

– Novinar će raditi svoj posao, voditelj će raditi posao voditelja, urednik će raditi urednički posao. Visoko ću osloboditi od diktature i svako će smjeti kazati šta misli bez da ima posljedice. Evidentno je da ovdje mobing i pritisak igra ulogu čim se svi vi ovako ponašate – kazao je Ganić.

Inače direktorica Javne ustanove Centar za kulturu, sport i informisanje Visoko u okviru kojeg djeluje i RTV Visoko a na kojoj se održavaju debate, je Amila Koso, donedavno uposlenica Općine Visoko i podrška gradonačelnice Visoko na prethodnim izborima.

Psovke i uvrede menadžerice marketinga na RTV VISOKO (FOTO)

Koso je prije imenovanja na funkciju direktorice Centra bila viši stručni saradnik za normativnu djelatnost i ljudske resurse u Službi za poslove Općinskog načelnika i Općinskog vijeća Visoko.

Direktorica Koso je i privatno prijateljica gradonačelnice Babić pa ne čudi ni činjenica da Babić na debate dolazi odlično pripremljena sa svim odgovorima na pitanja koja se postavljaju kandidatima tokom debate. Koso je bila članica SDA zajedno sa gradonačelnicom Babić te je nakon njenog istupanja iz stranke isto učinila i Koso, koja joj je pomagala i tokom izborne kampanje na prethodnim izborima i za to, po svemu sudeći, nagrađena pozicijama u Općini, a zatim i direktorskom pozicijom.

Upućeni tvrde da je lokalna televizija u potpunosti pod kontrolom gradonačelnice Amre Babić te da se ona i njeni najbliži saradnici pitaju i za najsitnije detalje kada je u pitanju programski sadržaj prenosi Faktor.

(Video) Kandidat za gradonačelnika Visokog: “Ovo mi je toliko glupo pitanje, neću ni odgovarat”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79